Thursday, April 12, 2007

İSTANBUL ADAMA ÖLÇEĞİNİ ŞAŞIRTIR


Nil karaibrahimgil'in dergi röportajından alıntıdır:

biliyorum ağlamak da gülmek de an meselesi
burada kafan çingene çadırı. ama kavafis haklı.
gitsen de tıpış tıpış burası, gittiğin yer de yapış yapış burası.
İstanbul'dan başka yer yok sana.

istanbul'd 12'den vurursun ama delik deşik de olursun dikkat. burnun büyür, bacakların hızlanır, bakışların gizlenir. 2 tane köprü vardır: istanbuldan sana ve senden, istanbula; ikisi de çoğu zaman tıkalıdır.geçişler paralıdır.aynı sokaklarde gezer durursun, bir aşağı bi yukarı. oradan oraya savrulursun bir sağa bir sola.

ey istanbullu sen bunlardan korkmazsın! iyotlanmış, fosforlanmış, egzozlanmışsın. bir nevi kalkan yapmışsın kendine onlardan. hani sorarsın bazen, bunca insan neden balık tutar, yürürken yere bakar, gece lambalarını yakar? yalnızlıktan işte. burada alan büyük, insanlar büyük, deniz büyük, beklenti büyük. egonu şişirsen de şaşalı duramazsın.

burası dünyanın dönerken sürtünen yerlerinden biri. mavili yeşilli puantiyeli. haritada kavuşamayan aşıklar gibi iki kıtada durur. havada fikirler, hedefler, sedefler uçuşur, sen büyürsün. kesin şiir yazarsın, biraz üşürsün, çok düşünürsün. yüzünün anlam kazanacağı yer burası. saçlarının uzayıp uzayıp kısalacağı. müjdeleri alıp rakılarla kutlayacağın. ve bir bakıp binbir düşüneceğin sularda, sık sık göreceksin eski aşklarını.
burada bir kalkarsın yağmur,
bir yersin balık,
bir binersin tekne,
bir geçersin avrupa!
burası istanbul
ve kavafis haklı başka yer yok sana...

biliyorum ağlamak da gülmek de an meselesi burada, kafan çingene çadırı. ama kavafis haklı. gitsen de tıpış tıpış burası, gittiğin yer de yapış yapış burası. istanbuldan başka yer yok sana. ayakta kalmak için ölçeğini şaşırma. yaz bir kenara koy çekmeceye ki unutmayasın:

not: AYNEN BENİM KELİMELERİMİ KULLANIYO ....HAYRET YAAA!:p

No comments: